C4 blog

Nové Name Servery

11.6.2014, Jan Chyský

V průběhu minulého týdne jsme nasadili do provozu nové Name Servery (NS). Co nás k tomu vedlo, jaké změny pocítí naši zákazníci a s jakými problémy jsme se setkali, popisujeme v následujícím článku.

FTP přístup k zálohám webů a databází

25.12.2013, Jan Chyský

Po téměř ročním vývoji jsme rozšířili infrastrukturu zálohování o další zálohovací server, umožňující zákazníkům FTP přístup ke kompletní 30denní historii záloh webů a databází.

Přidat nebo zobrazit komentáře (počet komentářů: 2)

Pro správu databáze máme nově i aplikaci Adminer

10.7.2013, Jan Vítek

Vzhledem k neustálému navyšování paměťových a časových nároků aplikace phpMyAdmin v nových verzích, jsme byli nuceni přidat pro správu databáze další aplikaci - Adminer.

Přidat nebo zobrazit komentáře (počet komentářů: 1)

Limity pro odesílání e-mailů

22.2.2013, Jan Vítek

V souvislosti s častým zneužíváním našich serverů k rozesílání nevyžádané pošty (spamu) jsme byli nuceni přistoupit k omezování počtu odeslaných e-mailů. Chráníme tak naše servery před umístěním ve spamových databázích - blacklistech. Díky tomuto opatření se e-maily poslané přes naše servery nedostávají do spamů tak často jako e-maily poslané přes servery jiných společností.

Přidat nebo zobrazit komentáře (počet komentářů: 2)

Změna postupu transferu .eu domén

21.11.2012, Jan Chyský

Náhled

Od 21.11.2012 se mění postup transferu .eu domén. Nově bude potřeba auth-info kód, jako je tomu u českých domén.

Nová verze webmailu

27.9.2012, Jan Vítek

Dnes jsme zaktualizovali webmail RoundCube na poslední verzi. Nový webmail neobsahuje pouze tradiční vylepšení funkcí, ale i nový atraktivní vzhled.

Původní verze webmailu

Původně: přehled e-mailů Původně: psaní e-mailu Původně: nastavení
Původně: přehled e-mailů Původně: psaní e-mailu Původně: nastavení

Nová verze webmailu

Nově: přehled e-mailů Nově: psaní e-mailu Nově: nastavení
Nově: přehled e-mailů Nově: psaní e-mailu Nově: nastavení

 

Pokud by někomu nevyhovoval nový vzhled, lze na stránce Nastavení / Vlastnosti / Uživatelské rozhraní v kolonce Vzhled vybrat možnost classic a po odeslání formuláře se webmail přepne do původní šablony.

Mezi další (velmi očekávané) vylepšení je například možnost vybírání příjemců z adresáře při psaní nového e-mailu, jak je vidět v levém sloupci screenshotu "Nově: psaní e-mailu".

Přidat nebo zobrazit komentáře (počet komentářů: 1)

Nový server s PHP 5.4

3.7.2012, Jan Vítek

Před několika dny jsme úspěšně zprovoznili nový web server s PHP 5.4. Tato nová verze obsahuje řadu novinek, nejviditelnější jsou:

  • Traits - umožňují vícenásobnou dědičnost. Traits jsou v podstatě třídy, které neumožňují vytvářet instance. Vícenásobné dědičnosti se dosahuje tak, že do třídy lze vložit libovolné množství traits (a tak z nich dědit).
  • Stručná syntaxe pro inicializaci polí, lze použít: $a = [1, 2, 3].
  • Session Upload Progress - umožňuje sledovat průběh uploadu souborů.

Kompletní přehled novinek je na http://www.php.net/manual/en/migration54.new-features.php

Některé změny v PHP 5.4 způsobují nekompatibilitu s předchozími verzemi (5.3 a níže), nejzásadnější nekompatibility jsou:

  • Byl zrušen safe_mode. Uvádím pouze pro zajímavost, neboť se tato změna u nás nijak neprojeví - pro předchozí verze PHP je safe mode u nás zapnutý, ale na operace se soubory nemá žádný negativní efekt.
  • Byly zrušeny další zastaralé direktivy: register_globals, register_long_arrays, magic_quotes_gpc, allow_call_time_pass_reference.

Vzhledem k tomu, že PHP 5.4 je nová technologie a nemáme otestované všechny webové aplikace, umisťujeme stále domény nových zákazníků na servery s PHP 5.3. O přesun na server s PHP 5.4 lze požádat na emailu podpora@c4.cz.

Jaký redakční systém vybrat?

9.12.2011, Radek Plašil

Redakční systémy jsou ideálním řešením pro uživatele, kteří si chtějí vytvořit web stránky sami a zdarma. Při rozhodování, který redakční systém zvolit, mohou pomoci naše statistiky oblíbenosti.

Přidat nebo zobrazit komentáře (počet komentářů: 2)

Nová verze RoundCube je tady

18.10.2011, Jan Chyský

Dnes jsme zaktualizovali webmail RoundCube na našich mail serverech. Nová verze disponuje propracovanějším adresářem a vylepšenými filtry.

Adresář

V nové verzi adresáře uložíte nejen jméno, příjmení a e-mailovou adresu, ale i položky jako telefon, poštovní adresa, webová adresa, ICQ, Jabber, Skype, datum narození a mnoho dalšího.

Adresář ve staré verzi Adresář v nové verzi Adresář v nové verzi Adresář v nové verzi

Původní adresář

Nový adresář

Nový adresář

Nový adresář

Filtry

Ve filtrech je nyní možné nastavovat příznaky u příchozích zpráv: Přečteno, odpovězeno, označeno, smazáno a rozepsáno.

Filtry ve staré verzi Filtry v nové verzi Filtry v nové verzi

Filtry v původní verzi

Filtry v nové verzi

Filtry v nové verzi

Webhosting C4 a MojeID? Určitě ne

12.9.2011, Jan Vítek

O službě MojeID slyšíme všude možně. Kdo MojeID nepodporuje, jako by nebyl. Avšak ani mohutná marketingová kampaň sdružení CZ NIC nás nepřiměje MojeID zavést.

Přidat nebo zobrazit komentáře (počet komentářů: 2)
Stránka: 1 2 3