C4 blog

Jaký redakční systém vybrat?

9.12.2011, Radek Plašil

Redakční systémy jsou ideálním řešením pro uživatele, kteří si chtějí vytvořit web stránky sami a zdarma. Při rozhodování, který redakční systém zvolit, mohou pomoci naše statistiky oblíbenosti.

Statistiky ve světě a v České republice

V celosvětových statistikách jednoznačně vede aplikace WordPress. Je to ideální nástroj pro tvorbu osobního blogu, a zřejmě proto má oproti ostatním nesrovnatelné množství uživatelů. Na druhém místě je systém Joomla a třetí Drupal.

Zdroj: builtwith.com Zdroj: w3techs.com

Pokud porovnáme tyto tři aplikace pomocí služby Google Trends, aktuální pořadí ve světě i v České republice je shodné.

Svět Česká republika
Zdroj: Google Trends Zdroj: Google Trends

Statistiky našich zákazníků

Na Webhostingu C4 je v kategorii Redakční systémy jasným vítězem aplikace Joomla. Další v pořadí, zhruba s poloviční ztrátou, je systém WordPress a následuje ho oblíbený Drupal.

Zdroj: navody.c4.cz

Srovnání statistik

Proč je tedy Joomla v našich statistikách na prvním místě? Naše servery splňují veškeré požadavky, které aplikace ke svému chodu vyžaduje. Fungují u nás nejrůznější rozšíření, s kterými mají naši konkurenti problémy, proto u nás hostuje více instalací Joomly než odpovídá průměrným statistikám.

Statistiky pro další aplikace

Na seznam podporovaných (námi otestovaných) aplikací se můžete podívat na stránkách Navody pro C4 v sekci Přehled aplikací. Na stránce Statistiky aplikací lze jednoduše porovnat nejenom redakční systémy, ale i elektronické obchody, fotogalerie nebo diskuzní fóra.

Přidat nebo zobrazit komentáře (počet komentářů: 2)