C4 blog

Komentáře ke článku Jaký redakční systém vybrat?

GVKB - 19.7.2012 16:09

Ono to začne redakčním systémem a skončí to u optimalizace a plněním stránky obsahem. Ve své podstatě je to o jednoduchosti protože složitost znamená problémy a malou návštěvnost.
http://www.gvkb.cz/

Ivsi - 11.12.2011 07:11

Udělat si web v nějakém (redakčním) systému, nebo chcete-li v CMS, je tak trošku jako naučit se cizí řeč. V podobném kulturním okruhu jsou, pro někoho možná překvapivě, všechny jazyky přibližně stejně obtížné. Na jednu stranu s pigeon-english dosáhnete rychlé výsledky, na kvalitní zvládnutí angličtiny to ale jaxi nestačí. Jinými slovy "stojí to dost sádla", které musí učedník vypotit.
Stejné je to i tady. Podívat se na pěkný komunitní web a zvolat "To CHCI taky!", je jistě ambiciózní cíl, ale cesta k němu nebude snadná a rychlá, i když si pořídíte několikasetstránkovou knížku. Rychlejší cesta je asi "přítel na telefonu", ale ani ten nebude vždy vědět, zda onen geniální nový plugin je napsán bez bezpečnostních chyb a zda bude podporován o dvě verze základního systému dále.
Nicméně útěchou budiž, že když už to bude jednou v databázi, tak se to dá odmigrovat do jiného CMS nepoměrně snadněji než ze změti HTML stránek.
Přeji šťastnou ruku při výběru nejvhodnějšího CMS!